Eveniment

Este oficial: Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat candidatul ALDE la prezidenţiale

Este oficial: Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat...

Autor: Departamentul Politic

24.07.2019, 15:48 112

ALDE a votat, miercuri, în şedinţele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidenţiale, decizia fiind luată în unanimitate, au declarat surse ale formaţiunii, pentru MEDIAFAX.

ALDE s-a întrunit de la ora 13.00 în şedinţa BPEx al partidului, urmată de reuniunea Delegaţiei Permanente Naţionale a formaţiunii, miercuri, la Parlament.

Vicepreşedinţii ALDE, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea, au criticat alegerea Vioricăi Dăncilă ca prezidenţiabil al PSD. Vosganian a spus că este mirat de faptul că Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului. În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiţie pentru prezidenţiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Varujan Vosganian a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie.

De asemenea, Andrei Gerea a afirmat că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului PSD la prezidenţiale, marţi în Comitetul Executiv al partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO