Este oficial: Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat candidatul ALDE la prezidenţiale

Ziarul Financiar 24.07.2019

ALDE a votat, miercuri, în şedinţele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidenţiale, decizia fiind luată în unanimitate, au declarat surse ale formaţiunii, pentru MEDIAFAX.

ALDE s-a întrunit de la ora 13.00 în şedinţa BPEx al partidului, urmată de reuniunea Delegaţiei Permanente Naţionale a formaţiunii, miercuri, la Parlament.

Vicepreşedinţii ALDE, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea, au criticat alegerea Vioricăi Dăncilă ca prezidenţiabil al PSD. Vosganian a spus că este mirat de faptul că Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului. În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiţie pentru prezidenţiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Varujan Vosganian a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie.

De asemenea, Andrei Gerea a afirmat că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului PSD la prezidenţiale, marţi în Comitetul Executiv al partidului.