Eveniment

Cristina Totu, director Directia IMM CEC Bank: Piaţa IMM-urilor se simte un pic reticentă pe zona de investiţii. În cursul acestui an CEC Bank în primele şase luni a acordat peste 27.000 de credite la nivelul băncii în valoare cumulată de peste 5 mld. lei din care 4 mld. lei au fost contractate de companii

Cristina Totu, director Directia IMM CEC Bank: Piaţa...

Autor: Mircea Nica

28.11.2023, 19:48 193

Piaţa IMM-urilor se simte un pic reticentă pe zona de investiţii. În cursul acestui an CEC Bank în primele şase luni a acordat peste 27.000 de credite la nivelul băncii în valoare cumulată de peste 5 mld. lei din care 4 mld. lei au fost contractate de companii, a spus Cristina Totu, director, Direcţia IMM, CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Brăila.

“În cursul acestui an CEC Bank în primele şase luni a acordat peste 27.000 de credite la nivelul băncii în valoare cumulată de peste 5 mld. lei. Din aceste 5 mld. lei, 4 mld. au fost contractate de către companii. Din cele 4 mld. lei, 1 mld. lei în cadrul programelor guvernamentale şi peste 550 mil. lei au fost destinate implementării proiectelor pe fonduri europene”, a explicat Cristina Totu.

Ce a mai spus Cristina Totu:

@ Anul acesta am crescut pe partea de finanţări IMM-uri cu peste 10% pe partea de clienţi înregistrând peste 7.300 clienţi unici finanţaţi şi cu 11% pe partea de finanţări ajung la un sold de peste 6,7 mld. lei. Finanţarea IMM-urilor arată bine şi în acelaşi timp arată provocator.

@ Avem produse special destinate respectiv linia de investiţii care înseamnă funcţionarea ca o linie de credit pe parcursul implementării proiectului şi la final după decontare se transformă în credit de investiţii. Ne asumăm rolul de consultanţi ai clienţilor noştri alături de partea de digitalizare pentru că unul din subiectele zilei de astăzi face referire la retehnologizare, la industrializare. Nu avem cum să o facem fără digitalizare.

@Digitalizarea este un subiect foarte ofertant în zilele noastre şi este unul din vectorii importanţi ai noştri în procesul CEC de modernizare şi transformare. Am făcut paşi importanţi în acest sens, am optimizat , am automatizat şi am digitalizat sistemele interne în condiţiile în care suntem obligaţi să menţinem o siguranţă operaţională aşa cum este ea dictată de BNR şi de organismele internaţionale de profil. Pentru industria bancară, care este cea mai procedurală din economie, aceasta este cea mai importantă provocare şi am reuşit să facem faţă la acest lucru.

@Impactul digitalizării în cadrul CEC Bank se vede prin evoluţia unor indicatori. A crescut numărul de utilizatori de carduri cu peste 30%, numărul de volume derulate prin carduri cu peste 20%, pe partea de comercianţi ai băncii au crescut volumele cu 40%, reţeaua de ATM-uri şi MFM-uri, acele echipamente la care se poate depune şi retrage numerar, a crescut cu peste 48%, POS-urile, fizice şi virtuale, au crescut cu peste 42%.

@Am îmbunătăţit oferta de servicii digitale prin includerea posibilităţii de rambursare anticipată online 100% a unui credit contractat de o persoană fizică prin intermediul internet banking şi mobile baking precum şi diminuarea limitei cardului de credit. A crescut numărul de utilizatori persoane fizice care accesează produsele online şi pe fluxurile scurte cu 100% în cadrul acestui an. Pe segmentul IMM există un proiect intern care se numeşte digitalizare şi optimizare IMM, care are în vedere atât fluxul de înrolare, cât şi fluxul de creditare. În cadrul fluxului de înrolare am făcut posibilă înrolarea printr-un parcurs 100% online, fără deplasare la bancă, iar în cursul acestui an s-a dublt numărul de companii care au devenit clienţii noştri faţă de anul precedent.

@Informaţiile sunt preluate automatizat şi digitalizat lucru care facilitează ulterior în cadrul unui eventual flux de creditare prelucrarea lor într-un timp mai rapid, astfel încât accesul la bani se întâmplă mai rapid.

@În primul semestru al acestui an CEC Bank a investit peste 84 mil. lei pentru modernizare, din care 70% pe parte de sisteme IT. Vom continua acest ritm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO