Eveniment

Congresmen american, rănit grav într-un incident armat din Arizona. Şase morţi, printre care un judecător şi o fetiţă de 11 ani

Autor: Mediafax

09.01.2011, 10:49 20

Reprezentanta democrată Gabrielle Giffords a fost rănită şi seaflă în stare critică în urma unui incident armat produs sâmbătădimineaţă la Tucson, Arizona, soldat cu moartea a şase persoane şirănirea altor cel puţin 11 persoane, au declarat surse oficiale,citate de CNN. Printre victime se află şi o fetiţă de nouă ani.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Universitar dinTucson, Darci Slaten, a declarat că Giffords a fost supusă, sâmbătădupă-amiază, unei intervenţii chirurgicale pentru o rană suferităla cap.

Acesta a mai declarat că la spital au mai fost aduse nouăpersoane rănite, printre care se numără şi un copil. Toţi răniţiise află în stare gravă sau critică şi sunt supuşi unor intervenţiichirurgicale.

Gabrielle Gifford se află în stare critică, însă directoruldepartamentului de traumatologie al Centrului Medical Universitardin Tucson, Peter Rhee, s-a declarat optimist în legătură cuşansele ei de recuperare.

El a adăugat că cinci dintre cele zece victime internate laCentrul Medical Universitar se aflau în stare critică şi, în afaralui Gifford, ceilalţi răniţi au fost stabilizaţi.

Surse din cadrul forţelor de ordine au declarat că printrecelelalte persoane rănite se află şi un judecător federal dinArizona. Citiţi mai mult despre congresmenul american, rănit grav într-un incident armatdin Arizona pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO