Congresmen american, rănit grav într-un incident armat din Arizona. Şase morţi, printre care un judecător şi o fetiţă de 11 ani

Autor: Mediafax 09.01.2011

Reprezentanta democrată Gabrielle Giffords a fost rănită şi se află în stare critică în urma unui incident armat produs sâmbătă dimineaţă la Tucson, Arizona, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor cel puţin 11 persoane, au declarat surse oficiale, citate de CNN. Printre victime se află şi o fetiţă de nouă ani.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Universitar din Tucson, Darci Slaten, a declarat că Giffords a fost supusă, sâmbătă după-amiază, unei intervenţii chirurgicale pentru o rană suferită la cap.

Acesta a mai declarat că la spital au mai fost aduse nouă persoane rănite, printre care se numără şi un copil. Toţi răniţii se află în stare gravă sau critică şi sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Gabrielle Gifford se află în stare critică, însă directorul departamentului de traumatologie al Centrului Medical Universitar din Tucson, Peter Rhee, s-a declarat optimist în legătură cu şansele ei de recuperare.

El a adăugat că cinci dintre cele zece victime internate la Centrul Medical Universitar se aflau în stare critică şi, în afara lui Gifford, ceilalţi răniţi au fost stabilizaţi.

Surse din cadrul forţelor de ordine au declarat că printre celelalte persoane rănite se află şi un judecător federal din Arizona. Citiţi mai mult despre congresmenul american, rănit grav într-un incident armat din Arizona pe www.mediafax.ro