Eveniment

Complex multifunctional in centrul Capitalei

19.03.2004, 00:00 16



Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) intentioneaza sa realizeze, in parteneriat public-privat, in zona centrala a Capitalei, un complex multifunctional care va cuprinde mall-uri, cladiri de birouri, imobile de locuit si hoteluri de 10-20 de etaje.



"O serie de grupuri de firme si investitori din strainatate s-au aratat interesati, in ultimii ani, sa dezvolte in aceasta zona proiecte vizand construirea unor imobile de locuinte si spatii pentru diverse dotari", au declarat surse din MTCT.



Complexul se va intinde pe o suprafata de peste 107.000 de metri patrati si va fi delimitat de strazile Unirii, Goga, Nerva Traian si Mircea Voda.



Proiectul va fi numit "Esplanada" si va fi desfasurat atat la nivel suprateran, cat si subteran. La suprafata va fi construita o platforma multietajata care va cuprinde, de asemenea, parcaje, spatii de servicii si drumuri.



Potrivit surselor citate, MTCT va efectua un studiu de prefezabilitate pentru acest obiectiv de investitii si va lansa proiectul de parteneriat public privat.



Pe acest amplasament, Nicoale Ceausescu intentiona sa construiasca, in anii '80, "Centrul National de Creatie si Cultura Cantarea Romaniei". Lucrarile au fost abandonate in 1990, dupa construirea fundatiilor, care ocupa si in prezent o suprafata de 25.000 metri patrati.



Pentru intregul teren, pana in prezent au fost atribuite 10 titluri de proprietate. Statul va incerca sa cumpere sau sa exproprieze, cu despagubiri, aceste suprafete. Aceleasi solutii sunt prevazute si pentru eventualele puneri in posesie in baza Legii 10 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO