Eveniment

Comisarul german Günther Oettinger: România, Bulgaria şi Italia sunt ţări aproape neguvernabile. Comisia Europeană: a vorbit în calitate de politician

Comisarul german Günther Oettinger: România, Bulgaria...

Autor: Iulian Anghel

29.05.2013, 14:21 2268

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Pia Ahrenkilde Hansen susţine că Günther Oettinger, comisarul european pentru energie, a vorbit în calitate de politician atunci când a susţinut că România, Bulgaria şi Italia sunt ţări aproape neguvernabile.

Întrebată în briefingul de presă de dinaintea prezentării de către Comisia Europeană a recomandărilor sale pentru ţările membre ale UE, dacă Ottinger a vorbit în nume propriu sau în numele Comisiei Europene când a susţinut cele de mai sus, Pia Ahrenkilde Hansen a spus: “Nu am discutat dacă a spus cuvânt cu cuvânt ce a spus, dar domnia sa vorbeşte în calitate de politician, ca orice politician. (…) A vorbit în calitate de politician care are dreptul să aibă opinii personale”.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună dacă Comisia împărtăşeşte astfel de opinii, adăugând că Ottinger va avea personal posibilitatea să-şi precizeze astăzi punctul de vedere.

Publicaţia germană Bild, preluată de Deutsche Welle, relatează că Günther Oettinger, comisarul german pentru energie, a susţinut că este îngrijorat de faptul că ţări precum Bulgaria, România sau Italia sunt aproape neguvernabile: "Mă îngrijorează ţări care, fundamental privind, sunt pur şi simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, România, Italia".

Aceste declaraţii au fost făcute, potrivit Bild, într-un discurs susţinut cu ocazia unei întâlniri a Camerei de Comerţ şi Industrie Germania-Belgia-Luxemburg.

Potrivit sursei citate comisarul a mai spus că mai este îngrijorat de situaţia economică a Franţei şi de creşterea euroscepticismului în Marea Britanie.

Günther Oettinger este un politician care provine din rândul creştin-democraţilor, la putere în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO