Eveniment

CNADNR a reziliat şi contractul pentru autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti

Autor: Andreea Mioara Neferu

18.04.2011, 23:58 57

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) a reziliat ieri contractul de construcţie atronsonului de auto­stradă Moara Vlăsiei - Ploieşti (42,5 km),realizat de firmele a trei oameni de afaceri români, supranumiţi"regi ai asfaltului": Spedition UMB, Tehnostrade (ambele controlatede Dorinel Umbrărescu), PA&CO International (Costel Căşuneanu)şi Euroconstruct Trading '98 (Dan Besciu).

Motivul rezilierii este abandonarea lucrărilor pe un tronson de2 km, dar şi faptul că firmele ar fi cerut plăţi suplimentare.

Acesta este cel de-al doilea contract de autostrăzi pe careCNADNR îl reziliază în decurs de o săptămână, după ce în urmă cucâteva zile insti­tuţia a anunţat că va înceta colaborarea cufrancezii de la Colas, care realizau autostradaCernavodă-Medgidia.

Tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti a stârnit de-a lungul timpuluio serie de controverse, pornind de la întârzierea lucrărilor şipână la suplimentarea cu 25% a valorii proiectului, până la circa242 mil. euro fără TVA. Constructorii ar fi cerut şi acum majorareapreţului din contract cu încă 47%, potrivit Ancăi Boagiu, ministrultransporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO