CNADNR a reziliat şi contractul pentru autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti

Autor: Andreea Mioara Neferu 18.04.2011

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat ieri contractul de construcţie a tronsonului de auto­stradă Moara Vlăsiei - Ploieşti (42,5 km), realizat de firmele a trei oameni de afaceri români, supranumiţi "regi ai asfaltului": Spedition UMB, Tehnostrade (ambele controlate de Dorinel Umbrărescu), PA&CO International (Costel Căşuneanu) şi Euroconstruct Trading '98 (Dan Besciu).

Motivul rezilierii este abandonarea lucrărilor pe un tronson de 2 km, dar şi faptul că firmele ar fi cerut plăţi suplimentare.

Acesta este cel de-al doilea contract de autostrăzi pe care CNADNR îl reziliază în decurs de o săptămână, după ce în urmă cu câteva zile insti­tuţia a anunţat că va înceta colaborarea cu francezii de la Colas, care realizau autostrada Cernavodă-Medgidia.

Tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti a stârnit de-a lungul timpului o serie de controverse, pornind de la întârzierea lucrărilor şi până la suplimentarea cu 25% a valorii proiectului, până la circa 242 mil. euro fără TVA. Constructorii ar fi cerut şi acum majorarea preţului din contract cu încă 47%, potrivit Ancăi Boagiu, ministrul transporturilor.