Eveniment

Chiriţoiu: Guvernul va finaliza în iarnă o ordonanţă care reglementează concurenţa neloială

Chiriţoiu: Guvernul va finaliza în iarnă o ordonanţă care reglementează concurenţa neloială

Foto: Bogdan Stamatin

Autor: Cristina Cuncea

17.11.2011, 13:30 115

Autorităţile vor finaliza în această iarnă o ordonanţă simplă sau de urgenţă care să reglementeze concurenţa neloială, atribuţiile din acest domeniu fiind transferate din vară de la Ministerul Finanţelor Publice la Consiliul Concurenţei, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

"Atribuţiile legate de concurenţa neloială au fost trecute, o dată cu adoptarea modificării Legii Concurenţei, de la Ministerul Finanţelor Publice la noi. Nu am avut nicio perioadă de tranziţie, din iulie lucrările de la Ministerul Finanţelor au venit la noi. Dorim să nu creăm un cadru legislativ excesiv de intervenţionist (...) În iarnă vom veni cu o ordonanţă simplă sau de urgenţă în acest sens şi cu practica pe care o avem putem să îmbunătăţim cadrul legislativ în Parlament în următoarele 6-12 luni, aşa cum am făcut şi cu Legea Concurenţei", a spus Chiriţoiu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Unfair Competition, organizată în parteneriat cu Consiliul Concurenţei, scrie Mediafax.

Oficialul autorităţii de concurenţă a arătat că în perioada următoare instituţia se va consulta cu reprezentanţii mediului de afaceri, astfel încât să se stabilească clar care sunt atribuţiile Consiliului în problema concurenţei neloiale.

"În momentul acesta am mai multe întrebări decât răspunsuri privind acest subiect. Sunt multe aspecte care nu ţin neapărat de Consiliul Concurenţei, ci de OSIM, de instanţele judecătoreşti, de CNA", a adăugat Chiriţoiu.
Radu Merică, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, consideră nefezabilă anchetarea de către Consiliul Concurenţei a cazurilor de concurenţă neloială.

"Nu văd fezabilă anchetarea cazurilor de concurenţă neloială de către Consiliul Concurenţei. Ce veţi face când vor veni organizatorii de spectacole să sesiseze faptul că firmele concurente le acoperă afişele cu afişele lor? Vor fi mii şi mii de astfel de cazuri, probabil că le veţi ignora şi, în continuare, comercianţii îşi vor acoperi afişele unii peste ale altora. Trebuie să găsim soluţii fiabile, pragmatice care să rezvolve toate speţele care pot fi de mii de feluri", a adăugat Merică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO