Eveniment

Cele mai multe contracte de muncă semnate de ucraineni din februarie 2022 sunt în construcţii. Antreprenor: „România este doar un popas în migraţia lor“

Cele mai multe contracte de muncă semnate de ucraineni...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.10.2023, 00:07 816

Aproximativ 4.000 din cele 7.000 de contracte individuale de muncă semnate în România de cetă­ţeni ucraineni de la începutul războ­iului sunt în domeniul construcţiilor, arată calculele ZF făcute pe baza datelor furnizate de Inspecţia Muncii. Construcţiile au atras aşadar 57% din totalul contractelor semnate de ucraineni începând de pe 24 fe­bruarie 2022 – de la debutul răz­boiului în Ucraina până astăzi.

Adrian Gârmacea este proprie­ta­rul companiei Barrier, care pro­duce în Bacău uşi şi ferestre. El a angajat anul trecut doi oameni veniţi din zona de conflict. „Am avut doi ucraineni angajaţi, cărora le-am făcut acte, dar care au plecat într-o perioa­dă de şase luni de la angajare. România este doar un popas în mi­graţia lor, nefiind atractivă nici măcar pentru români, cu atât mai puţin pentru cei care sunt în mişcare şi care au plecat de acasă“, spune Adrian Gârmacea. Numai până în primăvara anului 2023, peste 3,69 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului.

Dintre aceştia, circa 121.000 aplicaseră pentru şedere, peste 1.500 dintre ei se înregistraseră pentru locuri de muncă la ANOFM, iar 740 îşi găsiseră astfel un loc de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO