Caută doar în titlu
Eveniment

CE va lansa procedura de infringement dacă România nu va realiza stocurile minime de ţiţei

România are termen până la 31 decembrie să constituie stocurileminime de ţiţei şi produse petroliere aferente acestui an şi celerestante din 2009, pentru a evita declanşarea unei proceduri deinfringement din partea Comisiei Europene. România s-a obligat înnegocierile de aderare la Uniunea Europeană să constituie stocuriminime de ţiţei şi produse petroliere în mod etapizat şibeneficiază până la 31 decembrie de o perioadă de tranziţie.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi ProblemeSpeciale (ANRSPS) nu a reuşit în 2009 să realizeze stocurile,întrucât nu a avut fonduri proprii suficiente şi nici nu a primitsumele necesare de la bugetul de stat.

Drept urmare, Oil Supply Group, structură din UE caremonitorizează stocurile de petrol ale statelor comunitare, ainformat autorităţile de la Bucureşti că, deşi România "se află înprezent în situaţie de infringement", Comisia Europeană "nu vadeclanţa această procedură până la finele perioadei de tranziţie,respectiv 31 decembrie 2011". Până la 31 decembrie România trebuiesă constituie stocuri minime de produse petroliere de 1,2 milioanede tone.

Etichete: CE,infringement,ţiţei

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.