Eveniment

Ce ar trebui schimbat in lege ca sa-ti concediezi managerii mai usor

25.03.2010, 11:45 30

Codul muncii ar trebui modificat pentru a permite angajatorilorsa poate desface mai usor contractele de munca pentru cazurileaflate la limita culpei in special in cazul top si middlemanagerilor, considera Carmen Stirbu, head of employment in cadrulcasei de avocatura Schoenherr si Asociatii.

"Cum se prezinta cadrul legal in acest moment, angajatorulpractic are o singura solutie viabila pentru a desface un contractde munca cu un top sau middle manager, si acesta este acordulpartilor. Insa in acest caz este nevoie de consimtamantulsalariatului, ceea ce face ca negocierea sa ajunga sa fiecontrolata de angajat. Este necesar un mijloc legal prin careangajatorul sa poata efectiv inceta denuntarea unilaterala cupreaviz si pachet compensatoriu prestabilite", a spus Carmen Stirbuin cadrul conferintei "ADN-ul oamenilor pe care trebuie sa-ipastrezi in companie pentru a iesi cu bine din criza" organizat deZiarul Financiar in parteneriat cu: Citibank at Work, Mastercard,Medlife, Schoenherr si Asociatii, Asebuss, Total Soft, Yourway,Vapro.

Avantajele pentru salariat, adauga ea, sunt un termen de preavizmai mare, de exemplu 2-6 luni, pachet compensatoriu (de exemplu 2-6salarii), in functie de vechime si beneficiul indemnizatiei desomaj.

Pentru angajator avantajele sunt incetarea imediata acontractului fara motivarea deciziei, risc minim de a pierde ininstanta, precum si posibilitatea de a inceta oricand oricecontract de munca la costuri prestabilite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO