Eveniment

Cât câştigă un şef faţă de un muncitor necalificat. La nivel mediu, în toate cele 40 de ţări, raportul ideal între veniturile unui CEO şi cele ale unui muncitor necalificat este de 4,6 la 1

Raportul estimat este de peste două ori mai mare, adică 10 la 1.

Raportul estimat este de peste două ori mai mare, adică 10 la 1.

Autor: BUSINESS Magazin

02.02.2018, 00:04 1802

Un CEO din Germania câştigă de 147 de ori mai mult decât un muncitor necalificat, în timp ce în Polonia un director general are un pachet salarial de 28 de ori mai mare decât al unui muncitor, scrie revista Business MAGAZIN.

Folosind informaţii dintr-un studiu realizat la nivel global, în care oamenii au fost invitaţi să răspundă cât cred ei că este salariul unui di­rector general de companie (CEO), al unui ministru şi, respectiv, al unui muncitor necalificat şi cât cred ei că ar trebui de fapt să câştige fie­care dintre aceştia, cercetătorii au cal­culat un raport mediu pentru fie­care dintre cele 40 de ţări incluse în studiu.

La nivel mediu, în toate cele 40 de ţări, raportul ideal între veniturile unui CEO şi cele ale unui muncitor necalificat este de 4,6 la 1. Raportul estimat este de peste două ori mai mare, adică 10 la 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO