Eveniment

Campanie ZF „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“. Elevii şi profesorii de la I.G. Duca, relocaţi în trei sedii diferite din septembrie, dar reabilitarea şcolii nu a început încă. Distanţa dintre cele trei sedii este de circa 1-2 kilometri

„În clădirea One Cotroceni Park învaţă 417 copii de la Şcoala I. G. Duca, din clasele I-IV. În total, sunt relocate 17 clase, iar elevii învaţă în două schimburi“, a spus pentru ZF Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv al One United Properties.

„În clădirea One Cotroceni Park învaţă 417 copii de la Şcoala I. G. Duca, din clasele I-IV. În total, sunt relocate 17 clase, iar elevii învaţă în două schimburi“, a spus pentru ZF Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv al One United Properties.

Autor: Alexandra Matei

29.01.2024, 00:06 819

Astăzi, în clădirea de birouri One Cotroceni Park învaţă în două schimburi peste 400 de elevi de clasa întâi, a doua, a treia şi a patra de la Şcoala Gimnazială I. G. Duca, fiind relocate în total 17 clase Clasa pregătitoare şi trei clase a doua sunt relocate la o unitate de învăţământ de pe Str. Ioviţă 11, iar elevii din clasele V-VIII merg la cursuri la Şcoala Gimnazială nr. 128 din sectorul 5.

Elevii Şcolii Gimnaziale I. G. Duca din sectorul 5 al Capitalei merg la ore de câteva luni bune în două schimburi şi în trei locaţii diferite. Peste 400 dintre elevii acestei şcoli au ore în clădirea de birouri One Cotroceni Park, iar restul sunt relocaţi la Şcoala Gimnazială nr. 128 şi la o altă unitate din acelaşi sector, situată pe strada Ioviţă nr. 11.

Această reorganizare a fost făcută de primăria de sector pe motivul reabilitării şcolii, însă lucrările nu începuseră încă la finalul anului trecut, potrivit unui răspuns al instituţiei la o solicitare a ZF. Totodată, primăria nu a putut estima o dată pentru demararea şi, respectiv, finalizarea acestor lucrări.

„Lucrările nu au fost demarate, fiind la stadiul de D.A.L.I. (docu­mentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) din cauza întârzierilor apărute la emiterea Certificatului de Urbanism de către Primăria Municipiului Bucureşti. În momentul de faţă nu putem estima data începerii lucrărilor şi nici cea a finalizării lor“, transmitea Primăria Sectorului 5 anul trecut, la sârşitului lunii noimebrie.

La acel moment, primăria a transmis că este „în proces de obţinere a avizelor specificate în Certificatul de Urbanism“. ZF a trimis în luna ianuarie a acestui an o nouă solicitare către primăria de sector pentru a vedea cum au evoluat lucrările la Şcoala Gimnazială I. G. Duca, însă până la momentul publicării articolului instituţia nu a revenit cu un răspuns.

Astăzi, în clădirea de birouri One Cotroceni Park învaţă în două schimburi elevi de clasa întâi, a doua, a treia şi a patra. Ei au ore de 45 de minute şi pauze de cinci şi zece minute (pauza mare). Schimbul unu începe la ora 8.00, iar schimbul al doilea la 11.45. „În clădirea One Cotroceni Park învaţă 417 copii de la Şcoala I. G. Duca, din clasele I-IV. În total, sunt relocate 17 clase, iar elevii învaţă în două schimburi. Suprafaţa ocupată este de 1.375 mp şi în total sunt alocate şase spaţii de birouri pentru elevi“, a spus pentru ZF Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv al One United Properties.

Durata stabilită pentru găzduirea elevilor în birourile One din Cotroceni, mai spune acesta, este de la data semnării, adică 08.08.2023, până la final de iunie 2025. Practic, cei peste 400 de elevi ai Şcolii Gimnaziale I. G. Duca relocaţi în One Cotroceni Park vor învăţa aici doi ani şcolari.

Clasa pregătitoare şi trei clase a doua sunt relocate la o unitate de învăţământ de pe Str. Ioviţă 11, iar elevii din clasele V-VIII merg la cursuri la Şcoala Gimnazială nr. 128 din sectorul 5, după cum se arată în programarea de pe site-ul Şcolii Gimnaziale I. G. Duca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO