Eveniment

Băsescu: Vom propune FMI ca angajamentele să vizeze consolidarea fiscală şi continuarea reformelor

Băsescu: Vom propune FMI ca angajamentele să vizeze consolidarea fiscală şi continuarea reformelor

Autor: Gabriel Pecheanu

07.01.2011, 09:37 30

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, căRomânia va propune "în mod categoric" FMI ca angajamentele săvizeze "paliere fundamentale" precum consolidarea fiscală şicontinuarea reformelor structurale şi a modernizării statului, oprioritate fiind modernizarea legislaţiei muncii, informeazăMediafaxBusiness.

"Noi vom propune în mod categoric Fondului ca angajamentelenoastre să vizeze trei paliere fundamentale. Primul şi cel maiimportant: consolidarea fiscală a României. Şi avem motive săconstatăm progresul: s-a redus mult deficitul de cont curent, amreuşit să stabilizăm deficitul bugetar, deci consolidarea fiscalăeste un element esenţial. A doua linie pe care o vom propune înacordul cu Fondul este legată de continuarea reformelor structuraleşi a modernizării statului, acolo unde avem ca prioritatemodernizarea legislaţiei muncii", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut aceste precizări întrebat despreîntâlnirea de lucru, din cursul zilei de joi, de la sediul BNR, lacare a participat alături de premierul Emil Boc, ministrulFinanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi guvernatorul BNR, MugurIsărescu. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO