Eveniment

Băsescu: Nu putem să stăm ca râmele, românii au dreptul să fie în spaţiul Schengen. "Este o discriminare la adresa României"

Autor: Mediafax

07.01.2011, 10:16 21

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că,în problema Schengen, românii nu pot sta precum "râmele", ei avânddreptul la respect, informează Mediafax.

"Aş vrea să tragem o concluzie. Este incorectă atitudinea celordoi miniştri (francez şi german - n.r.), deocamdată, faţă deRomânia şi nu putem tolera această abordare", a spus Băsescu laTVR.

El a subliniat că "este o discriminare la adresa României".

"Nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm ca râmele, cum nerecomandă foarte mulţi - staţi, să stăm liniştiti, că sunt marilestate ale UE... Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane deromâni au dreptul la respect", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu românii judecă, nu ei au impus condiţii deindependenţă şi izolare a justiţiei de orice formă de control.Citiţi mai multe despre declaraţiile preşedintelui pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO