Băsescu: Vom propune FMI ca angajamentele să vizeze consolidarea fiscală şi continuarea reformelor

Autor: Gabriel Pecheanu 07.01.2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că România va propune "în mod categoric" FMI ca angajamentele să vizeze "paliere fundamentale" precum consolidarea fiscală şi continuarea reformelor structurale şi a modernizării statului, o prioritate fiind modernizarea legislaţiei muncii, informează Mediafax Business.

"Noi vom propune în mod categoric Fondului ca angajamentele noastre să vizeze trei paliere fundamentale. Primul şi cel mai important: consolidarea fiscală a României. Şi avem motive să constatăm progresul: s-a redus mult deficitul de cont curent, am reuşit să stabilizăm deficitul bugetar, deci consolidarea fiscală este un element esenţial. A doua linie pe care o vom propune în acordul cu Fondul este legată de continuarea reformelor structurale şi a modernizării statului, acolo unde avem ca prioritate modernizarea legislaţiei muncii", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut aceste precizări întrebat despre întâlnirea de lucru, din cursul zilei de joi, de la sediul BNR, la care a participat alături de premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.