Eveniment

Autoutilitara cu documente MTS Leasing oprita de politisti

26.07.2005, 19:45 36

O autoutilitara in care fusesera incarcate documente si calculatoare de la sediul MTS Leasing GmbH, firma intrata in incapacitate de plata, a fost oprita, in noaptea de duminica spre luni, de un echipaj al Politiei Rutiere si dusa la sediul Politiei Capitalei, pentru verificari.

Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, duminica, in jurul orei 21, Politia Capitalei a fost sesizata pentru faptul ca angajati ai firmei de leasing imobiliar incarca anumite obiecte de la sediul societatii, intr-o autoutilitara.

Ca urmare a sesizarii, la fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei Rutiere care a oprit pentru control autoutilitara pe Bulevardul Aerogarii.

Ulterior, autoutilitara a fost dusa la Sectia 2 Politie, loc unde au ajuns si pasagerii acesteia. Aici, verificarile au fost preluate de lucratori ai Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Masina a fost apoi dusa la sediul Politiei Capitalei, unde au fost luate masuri de asigurare a continutului acesteia. Totodata, sunt continuate verificarile pentru stabilirea provenientei bunurilor si a documentelor justificative, a adaugat sursa citata.

Potrivit unei informatii transmise de catre agentii MTS Leasing si semnata de presedintele companiei, Theo Tetzen, firma a intrat in incapacitate de plata, activitatea fiind preluata, incepand cu 19 iulie, de un judecator sindic german.

Conform docmentului, incepand cu data respectiva, orice decizie trebuie luata doar cu acordul noului administrator, avocatul Georg Bernsau.

Specializata in finantari imobiliare pentru constructii in sistem leasing, firma germana a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut prin intermediul unei reprezentante.

In faxurile trimise catre agenti in ultimele doua saptamani, MTS Leasing anunta ca unul dintre consilierii financiari, Calin Armen, a deturnat fondurile societatii si a disparut.

MTS Leasing s-a facut cunoscuta in piata din Romania promovand o oferta cu o dobanda de doar 5% pe an. In cele mai multe cazuri, creditele ipotecare si imobiliare din piata romaneasca acordate pe o perioada cuprinsa intre 15 si 20 de ani au o dobanda anuala de circa 7-8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO