Eveniment

Astăzi, de la ora 9.30, pe zf.ro şi pagina de Facebook este conferinţa ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie. Care sunt cele mai importante teme ale anului fiscal 2021? Ce aşteaptă mediul de business de la ANAF şi guvern în 2021, anul de relansare a economiei şi a businessului?

Astăzi, de la ora 9.30, pe zf.ro şi pagina de Facebook...

Autor: Răzvan Botea

17.02.2021, 00:05 235

Liniştea fiscală din 2020 ar putea continua şi în 2021 din punctul de vedere al modificării taxelor şi chiar al inspecţiilor fiscale, sunt de părere consultanţii fiscali. Printre provocările fiscale ale anului 2021 se numără disputele fiscale şi întrebările sunt legate de complexitatea acestora, nu neapărat de numărul mare.

„Anul 2020 a fost unul «plictisitor» din punct de vedere fiscal. (...) În această atmosferă, cineva ar putea fi tentat să concluzioneze destul de facil că anul 2021 ar putea fi caracterizat de o avalanşă de controale fiscale. Numai că aceste predicţii tre­buie făcute cu cir­cumspecţie, evident fiind că şi acest an fiscal se derulează sub semnul pan­demiei şi al unor relaţii (aici incluzând şi con­troalele fiscale) contri­buabil - autorităţi afectate de aceasta“, sunt de părere reprezentanţii NNDKP CELF.

Relaxarea fiscală din 2020, la care a contribuit şi acordarea facilităţilor fiscale, cum ar fi amânarea plăţii obligaţiilor fiscale, aduce în discuţie câteva întrebări ale mediului de afaceri: Revine ANAF la controalele fiscale de dinainte de COVID-19? Vor fi obligaţi contribuabilii să justifice accesarea facilităţilor şi ajutoarelor utilizate în pandemie?

Ziarul Financiar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) organizează miercuri 17 februarie videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemie. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro şi pe pagina de Facebook a ZF.

Invitatul special al evenimentului este Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Temele propuse pentru dezbatere sunt legate de aspectele pe care companiile din România trebuie să le aibă în vedere în 2021 din pers­pectiva disputelor fiscale în contextul în care pandemia de COVID-19 con­tinuă să influen­ţeze semnificativ conţinutul agendei economice atât pentru mediul public, cât şi pentru cel privat.

 

Avocaţii şi consultanţii NNDKP CELF împreună cu invitaţii din cadrul evenimentului îşi propun să răspundă la o serie de întrebări relevante pentru mediul de afaceri la începutul acestui an:

► 2021 va aduce modificări de politici fiscale în România?

► Revine ANAF la controalele fiscale pre-COVID-19?

► Vor fi obligaţi contribuabilii să justifice accesarea facilităţilor şi ajutoarelor utilizate în pandemie? Şi dacă da, cărei autorităţi? Şi în baza căror proceduri de control?

► Reuşesc instanţele române să reprezinte un factor de echilibru între autorităţile fiscale şi contribuabili?

► Cât de mult se aplică principiile şi jurisprudenţa dreptului european în fiscalitatea românească, inclusiv în soluţionarea disputelor fiscale?

 

ZF şi NNDKP, prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF), organizează astăzi, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemie“. Evenimentul este organizat online, se desfăşoară în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO