Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie. La ce să se aştepte companiile în relaţia cu ANAF în 2021? Cum vor gestiona instanţele disputele fiscale dintre Fisc şi contribuabili?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la...

Autor: Răzvan Botea

15.02.2021, 00:05 146

Situaţia medicală a de­terminat Agenţia Naţio­nală de Admi­nistrare Fiscală să accelereze forţat pro­cesul de digi­talizare şi inspec­ţiile fiscale la com­panii au fost mai rare şi mai relaxate. În 2021, an în care guvernul aşteaptă o creştere economică de 4,3% şi venituri mai mari cu 13%, se ridică întrebarea cum va acţiona ANAF în relaţia cu contribuabilii. În proiectul de buget pentru 2021, Finanţele anunţă că ANAF şi-a reluat activitatea normală în ianuarie 2021.

„Începând cu luna ianuarie, ANAF a reluat treptat activităţile normale de administrare fiscală, propunându-şi o revenire rapidă la nivelul conformării fiscale înregistrate la finalul anului 2019“, se arată într-o anexă a proiectului de buget.

Economia încă este fragilă după şocul transmis de criza medicală şi premierul Cîţu a dat asigurări că nu va creşte fiscalitatea pentru a colecta mai multe venituri, măsură care ar destabiliza şi mai puternic economia. Proiectul de buget publicat săptămâna trecută nu prevede modificări de fiscalitate. În acest condiţii, colectarea la bugetul de stat trebuie să crească peste creşterea nominală a PIB şi se pune întrebarea ce va face ANAF în acest sens.

Ziarul Financiar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) organizează miercuri, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemiei. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

Invitatul special al evenimentului este Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Problemele de fiscalitate şi problemele legislative vor fi prezentate de Alina Timofti şi Marius Ionescu, parteneri NNDKP, Consultanţă Fiscală. Emil Bivolaru, partener NNDKP Litigii şi fondator al CELF, împreună cu Ciprian Păun, coordonator NNDKP Cluj-Napoca, vor prezenta partea de soluţionare a disputelor fiscale.

Printre temele de discuţie se află ce se va întâmpla cu controalele ANAF, care în pandemie s-au diminuat, dar şi dacă reuşesc instanţele române să reprezinte un factor de echilibru între autorităţile fiscale şi contribuabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO