Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF „Dispute fiscale la vreme de pandemie“, 17 februarie. Vor fi obligaţi contribuabilii să justifice accesarea facilităţilor şi a ajutoarelor utilizate în pandemie? Care va fi relaţia dintre ANAF şi contribuabili în 2021?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF „Dispute fiscale la...

Autor: Răzvan Botea

12.02.2021, 00:05 433

Guvernul a lăsat în economie 46  mld.  lei în 2020, printre care şi facilităţi fiscale, bonficaţii pentru plata impozitelor şi taxelor sau restituiri suplimentare de TVA, potrivit reprezentanţilor Minis­terului de Finanţe. Con­strânse de situaţia finan­ciară, mii de com­panii au accesat aceste facilităţi fiscale cum ar fi restruc­turarea obligaţiilor fiscale sau anulări de dobânzi şi penalităţi pentru plata taxelor şi impozitelor. Com­paniile au avut nevoie de ajutor urgent, iar Fiscul nu a mai demarat toate procedurile obişnuite de verificare.

Acum, că economia începe să îşi revină, se pune întrebarea dacă vor fi obligaţi contribuabilii să justifice accesarea facilităţilor şi a ajutoarelor utilizate în pandemie.

La această întrebare, precum şi la alte întrebări de interes pentru mediul de business precum fiscalitatea în 2021 sau relaţia dintre ANAF şi contribuabil vor răspunde avocaţii şi consultanţii NNDKP, la ediţia anuală a conferinţei de fiscalitate organizată de ZF şi NNDKP.

Ziarul Financiar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Cen­trului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) organizează mier­curi 17 fe­bruarie vi­deo­conferinţa „Dispu­tele fiscale la vre­me de pandemie“. Eve­nimentul este orga­ni­zat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro şi pe pagina de Facebook a ZF.

Invitatul special al eveni­mentului este Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. Speakerii evenimentului vor fi Emil Bivolaru, Alina Timofti, Marius Ionescu, Ciprian Păun, parteneri NNDKP şi membri NNDKP CELF.

razvan.botea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO