Eveniment

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, audiat la...

Autor: Petriana Condrut

12.07.2016, 11:04 549

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, a ajuns marţi dimineaţă la sediul DNA şi a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de audieri.

Arhiepiscopul Tomisului este audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise după gratii de deţinuţi pentru reducerea pedepselor. Teodosie Snagoveanu a girat cartea "Muntele Athos, patria ortodoxiei" scrisă de Gigi Becali în perioada în care era încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

În acelaşi dosar a fost audiat luni şi Mitropolitul Ardealului.

"Înalt Preasfinţia Sa nu a avizat cartea ci a binecuvântat-o. Nu există carte care apare în Biserică să nu apară cu binecuvântarea unui ierarh. Un părinte de la Muntele Athos a mers la Înalt Preasfinţia Sa să îi dea o binecuvântare lui George Becali să scrie o carte. Nu s-a pus problema să aibă o contravaloare. Singurul lucru a fost să primească o carte scrisă de domnul Becali. Nici nu se pune problema să fie sponsorizari, bunuri sau donaţii exacerbate. Pentru acea binecuvântare nu s-a dat nimic. Domnul George Becali nu a fost cel care a cerut ci au cerut cei de la Athos care au scris cartea, că este un coautorat. Este titlul autorului însă corectura grafica, textul şi tot ce e acolo a aparţinut călugărilor de acolo. Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Cartea nu era scrisă. Când s-a dat binecuvântarea domnul Becali o poate folosi unde vrea. Nu această lucrare este cea care face obiectul cercetării, sunt vreo cinci sau şase lucrări în dosar", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu după audierea lui Laurenţiu Strezea, Mitropoltul Ardealului.

Becali a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat încarcerat la Poarta Albă: "Muntele Athos, patria ortodoxiei", "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Iubirea milostivă şi mântuitoare", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României".

Omul de afaceri a fost audiat în data de 8 iunie, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori în luna ianuarie privind cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO