Eveniment

AND vrea sa repare 1.000 de kilometri de drumuri

14.03.2003, 00:00 11

Administratia Nationala a Drumurilor (AND) va efectua, in acest an, lucrari de reabilitare la aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri nationale, a declarat, ieri, Miron Mitrea, ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.
Conform unui raport intocmit de catre AND, in acest an sunt necesare lucrari de intretinere la peste doua milioane de metri patrati de drumuri nationale, din cauza conditiilor meteo dificile din perioada noiembrie 2002 - martie 2003.
"AND a cheltuit, de la inceputul anului 2003, sume de peste cinci ori mai mari decat in anii anteriori pentru a asigura buna desfasurare a traficului pe drumurile nationale", spune MLPTL.
Potrivit raportului AND, cele mai afectate au fost drumurile nationale la care nu s-au executat lucrari de modernizare si reabilitare primara.
"In urma analizarii acestui raport am decis sa inceapa, in regim de maxima urgenta, lucrarile de reparatie si intretinere la varianta de ocolire a orasului Ploiesti Vest, precum si reabilitarea unui tronson din cadrul autostrazii Bucuresti-Pitesti, pe portiunea unde au aparut gropi", a spus Mitrea.
Oficialul MLPTL a solicitat, de asemenea, conducerii AND sa demareze lucrarile la portiunea liniei de centura a Bucurestiului, cuprinsa intre DN1 si DN1A Buftea - Otopeni (o portiune de cinci kilometri), precum si plombarea si asfaltarea tuturor suprafetelor afectate in aceasta iarna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO