Eveniment

3,5 mil. euro pentru extindere la Rombat

14.01.2004, 00:00 12

Compania Rombat Bistrita, specializata in producerea de acumulatori, baterii si pile electrice, va investi in acest an aproximativ 3,5 milioane dolari pentru extinderea capacitatii de productie, imbunatatirea calitatii produselor si diversificarea acestora.
"Vrem sa  diversificam productia prin fabricarea de baterii industriale, activitatea noastra axindu-se in prezent pe productia de acumulatori si baterii pentru autovehicule", a declarat ieri Ion Repede, directorul general al societatii.
In cursul anului 2003, compania a alocat pentru investitii circa 1,3 milioane de dolari.
Rombat a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 690 miliarde lei, in crestere cu peste 100 miliarde lei fata de anul precedent, cind acest indicator s-a ridicat la 567 miliarde lei. Profitul brut s-a ridicat la 165 miliarde lei, comparativ cu 125,9 miliarde lei in 2002. Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 782 miliarde lei si un profit brut de minim 141 miliarde lei. Totodata, societatea mizeaza pe majorarea cotei detinute pe piata autohtona de profil, pina la 65%.
Compania are un capital social de 13,801 miliarde lei, actionari fiind conducerea si salariatii societatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO