Constructii & Imobiliare

Platforma de anunţuri Imobiliare.ro creează divizia Imobiliare.ro Finance, prin care acordă consultanţă financiară utilizatorilor, după preluarea brokerului de credite DSA Advisor

Platforma de anunţuri Imobiliare.ro creează divizia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.08.2023, 17:30 255

Platforma de anunţuri Imobiliare.ro a creat divizia de consultanţă financiară pentru utilizatori Imobiliare.ro Finance, ca urmare a preluării intermediarului de credite DSA Advisor. Practic, prin această mutare, DSA Advisor, companie fondată în urmă cu un deceniu, a devenit Imobiliare.ro Finance.

„În ultimul an şi jumătate, am reuşit să integrăm în ecosistemul nostru o companie cu experienţă de peste zece ani şi să asistăm mii de cumpărători în finanţarea locuinţei mult visate”, spune Dan Niculae, managing director la Imobiliare.ro Finance.

Platforma digitală imobiliară Imobiliare.ro a cumpărat în primăvara anului 2022 brokerul de credite DSA Advisor, tranzacţia având ca obiectiv diversificarea portofoliului prin adăugarea de servicii financiare destinate vânzării propietăţilor imobiliare.

Contextul de piaţă în care are loc acest proces de transformare este unul în care volumele creditelor ipotecare sunt puternic afectate de evoluţia dobânzilor. Astfel, potrivit constatărilor companiei, aproximativ 25-30% din cumpărători apelează la asistenţa unui broker de credite, o pondere în creştere faţă de anii anteriori, în condiţiile în care serviciul este gratuit conform legii.

În Europa, potrivit reprezentanţilor Imobiliare.ro, peste 50% dintre clienţi solicită asistenţa unui expert pentru a obţine o finanţare, iar România se dezvoltă în aceeaşi direcţie. Atingerea mediei europene va însemna dublarea numărului de clienţi care accesează creditul potrivit cu ajutorul unui expert.

„Consumatorul final se schimbă odată cu societatea în ansamblu şi devine mai ocupat, dar şi mai apropiat de tehnologie şi informaţie. El are în continuare nevoie de contact uman şi de înţelegere, dar este din ce în ce mai interesat de menţinerea acestei interacţiuni la un minim – un specialist care deţine toată informaţia şi cu care se poate comunica intensiv până la obţinerea soluţiilor. De aici îndrăznesc să concluzionez că intermedierea de credite ca activitate intră în epoca de aur”, spune Doru Iliescu, fondator DSA Advisor.

Imobiliare.ro Finance estimează că volumul creditelor ipotecare noi acordate în România, excluzând refinanţările, s-a contractat cu aproximativ 20% în primul semestru al anului 2023, pe fondul creşterii dobânzilor.

DSA Advisor, redenumită acum Imobiliare.ro Finance, reprezintă un portofoliu de 31 de parteneri financiari, inclusiv 17 bănci din România, dar şi IFN-uri şi companii de leasing.

Imobiliare.ro este o platformă lansată în anul 2000, având astăzi peste două milioane de vizitatori unici lunar. Imobiliare.ro oferă servicii digitale pentru agenţii, dezvoltatori, cumpărători şi vânzători, incluzând listarea şi promovarea proprietăţilor, precum şi servicii de evaluare a preţurilor şi analize de date ale pieţei imobiliare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO