Companii

Zara a ajuns la borna 13 cu un magazin la Piteşti

Zara a ajuns la borna 13 cu un magazin la Piteşti

Autor: Cristi Moga

07.12.2010, 23:46 467

Grupul spaniol Inditex a deschis la sfârşitulsăptămânii trecute cel de-al 13-lea magazin Zara din România,într-o clădire istorică din Piteşti în care a închiriat un spaţiude 1.365 de metri pătraţi, acesta fiind primul magazin de pe piaţalocală al companiei care nu se află în spaţiul unui centrucomercial.

"Este primul magazin de imagine al Zara în România, inauguratîntr-o clădire cu o vechime de peste 130 de ani", a declarat MihaiCioltea, directorul de expansiune în cadrul filialei locale aInditex. Zara a luat în clădire locul fostului restaurant Argeşul,acesta fiind unul dintre puţinele imobile istorice rămasefuncţionale în centrul oraşului Piteşti. Investiţia în acestmagazin poate fi estimată la aproape două milioane de euro.

Potrivit datelor din piaţă, clădirea din Piteşti a aparţinutfamiliei Forstiropol, a trecut, în urmă cu 60 de ani, înadministrarea statului, iar din 1994 este deţinută de companiaCardinal Triumf, controlată în prezent de Doru Pavel (33,3%),Gheorghe Miu (33,3%) şi Constantin Oprea (33,3%), potrivit datelorde la Registrul Comerţului.
În Piteşti este funcţional proiectul Euromall, precum şi parcurilecomerciale Iris şi Jupiter City, dar spaniolii au preferat sădeschidă un magazin stradal, în condiţiile în care centrelecomerciale existente nu sunt poziţionate în centrul oraşului.

Spaniolii au ajuns la 13 magazine Zara pe piaţa locală, şase dintreacestea fiind poziţionate în Bucureşti (Unirea, Bucureşti Mall,Plaza, AFI Cotroceni, Sun Plaza şi Băneasa Shopping City), două înCluj (Polus Center şi Iulius Mall) şi câte unul în Iaşi (IuliusMall), Constanţa (City Park), Bacău (Arena Mall) şi Timişoara(Iulius Mall).
Inditex a realizat anul trecut în România vânzări de aproape 75 demilioane de euro cu o reţea de 36 de magazine sub brandurile Zara,Bershka, Pull and Bear şi Stradivarius, având o marjă deprofitabilitate de peste 20%, fiind cel mai mare retailer deîmbrăcăminte de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO