Companii

Volumele îmbuteliatorului Coca-Cola în România au scăzut cu circa 1-3% în T1/2023

Volumele îmbuteliatorului Coca-Cola în România au...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.05.2023, 09:30 202

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a înregistrat în primul trimestru o scădere a volumelor totale cu „low single digits” (1-3%), declinul fiind influenţat de categoria băuturilor necarbonatate care se confruntă cu contextul inflaţionist plin de provocări, conform ultimului raport al companiei Coca-Cola HBC. 

„În România, categoria de băuturi carbonatate a crescut uşor (...). Brandul Coca-Cola a crescut cu low-single digit şi categoria energy continuă să crească cu peste 20% (low-twenties”, se arată în raportul citat. Per total, volumele grupului Coca-Cola HBC, prezent în circa 30 de ţări, s-au majorat cu 2,6% în primul trimestru, în timp ce veniturile nete au crescut cu 24% la 2,4 miliarde de euro. În Polonia volumele au crescut cu un procent de sub 5%, în Ungaria au scăzut cu un procent similar.

Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO