Companii

Videoconferinţa ZF Economia verde. Daniel Mischie, City Grill: Un ghid de bune practici pentru combaterea risipei alimentare, elaborat de ANPC, ar ajuta mult industria de restaurante

Daniel Mischie, CEO City Grill: Porţiile sunt gândite în aşa fel încât puţine sunt cazurile în care rămâne ceva în farfurie. De asemenea, mâncarea luată la pachet a devenit ceva comun.

Daniel Mischie, CEO City Grill: Porţiile sunt gândite în aşa fel încât puţine sunt cazurile în care rămâne ceva în farfurie. De asemenea, mâncarea luată la pachet a devenit ceva comun.

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Alexandra Matei

26.03.2022, 10:44 84

♦ Pentru a îmbunătăţi managementul stocurilor şi a eficientiza gestionarea materiilor prime, grupul City Grill construieşte, cu o finanţare bancară, un depozit, o platformă logistică şi o bucătărie centrală.

Industria restaurantelor ar avea nevoie de un ghid de bune practici privind risipa alimentară, este de părere Daniel Mischie, CEO al reţelei de restau­rante City Grill.

„În sectorul res­tau­ran­telor, există o ru­­bri­că de deprecieri ca­re variază între 0,5% şi 1% din total cifră de afaceri. Ţinând cont că noi esti­măm industria de restau­ran­te un­deva la 3 miliarde de euro cifră de afaceri, rezultă că aceste pierderi pro­­babil că sunt cuprinse între 20 şi 30 de milioane de euro anual. Ar fi foarte bi­ne dacă s-ar face un ghid de bune prac­tici pentru combaterea risipei ali­men­tare, ela­borat de ANPC (Auto­ri­tatea Naţio­na­lă pentru Protecţia Con­su­mato­rilor – n. red.) şi care să vizeze pro­ce­durile din restaurant. Ar ajuta foarte mult“, a spus Daniel Mischie la videoconferinţa ZF Economia verde dedicată risipei alimentare.

În cadrul City Grill, una dintre stra­te­giile pentru reducerea risipei alimentare este cea de menu engi­ne­ering, adică gestionarea resurselor astfel încât pierderile să fie cât mai reduse şi deşeurile - cât mai puţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO