Companii

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu finanţări europene. Brăila, 13 februarie, de la 10.30 pe zf.ro: Cum facem ca fondurile europene să valorifice potenţialul Dunării, Deltei şi Mării Negre?

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu...

Autor: Răzvan Botea

06.02.2024, 00:06 865

Locomotiva regiunii de dezvoltare Sud-Est rămâne Constanţa, în ciuda faptului că judeţul a pierdut mult din viteză după Revoluţie, din cauza lipsei de investiţii în infrastructura existentă şi conexiuni noi.

Vrancea, Brăila şi Tulcea sunt judeţele cu cea mai slabă dezvoltare în regiunea Sud-Est, cu afaceri totale mai mici de 15 mld. lei pe an şi sub 40.000 de salariaţi pentru fiecare judeţ. Constanţa, un judeţ care a pierdut masiv din viteză în ultimii ani, rămâne însă liderul regiunii. Este un paradox, pentru că sunt judeţe cu un potenţial uriaş, cu acces la Marea Neagră, Dunăre şi Delta Dunării, trei atuuri care nu sunt valorificate destul. Cum pot ajuta fondurile europene regionale creşterea judeţelor din Regiunea de Sud-Est a României, astfel încât să concureze cu polurile de dez­vol­ta­re din România, cum ar fi Clujul sau Timişoara, care, de altfel, nu au aceleaşi resurse naturale importante.

ZF, împreună cu Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) şi cu BCR vor răspunde în cadrul seriei de evenimente „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ la cele mai importante întrebări ale mediului de afaceri în legătură cu accesarea de fonduri europene regionale: Ce finanţări euro­pene sunt disponibile şi ce trebuie să ştie antreprenorii din cele 8 regiuni? Care sunt alternativele de finanţare pentru contribuţia proprie atunci când atragi fonduri europene?


Ziarul Financiar, liderul presei de business din România, împreună cu Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) şi cu BCR răspund în cadrul seriei de evenimente „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ la cele mai importante întrebări ale mediului de afaceri în legătură cu accesarea de fonduri europene regionale.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO