Companii

Urmează Anuarul ZF Top 100 cele mai valoroase companii din România. Recordul din 2007 nu a fost atins nici după 11 ani

Cele mai valoroase 100 de companii şi bănci din România au fost evaluate în 2018 la 367,6 mld. lei (78,8 mld. euro), în creştere cu 9% în euro faţă de firmele care alcătuiau Top 100 anul trecut. Valoarea de 78,8 mld. euro este a doua cea mai mare atinsă de companiile din clasament de la prima ediţie a catalogului, reperul continuând să rămână anul 2007, când firmele din top 100 erau evaluate la 96,3 mld. euro.

Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România este realizat de la prima ediţie în colaborare cu casa de investiţii BT Capital Partners, iar în ultimii doi ani evaluarea băncilor a fost realizată de firma de evaluare Veridio.

Ediţia din acest an cuprinde 22 de businessuri evaluate la peste un miliard de euro, iar, pentru prima dată, trei dintre aceste companii sunt afaceri antreprenoriale. În 2006, la prima ediţie, erau doar paisprezece miliardari în euro, iar în 2017 au fost 20 de miliardari. Care sunt aceste companii? Aflaţi răspunsul doar din Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România.

Sunt doar opt companii din Top 100/2017 care şi-au păstrat aceeaşi poziţie şi în 2018, iar două dintre aceste firme sunt chiar în top zece.

Patru companii au intrat direct în top 50, cel mai mare număr de intrări în prima parte a clasamentului într-un an în care am asistat per total la o consolidare a valorii companiilor mari, cu mai puţine surprize faţă de 2017.

Ediţia din acest an a catalogului vine după cel mai bun an pentru businessul local. Cifra de afaceri a companiilor şi a băncilor din România a ajuns în 2017 la 305 mld. euro, în timp ce marja de profit net a atins un nivel record de 6%. Rezultatele se văd şi în evaluarea companiilor.

Podiumul de anul trecut a fost alcătuit din Hidroelectrica, OMV Petrom şi Romgaz. Ce va fi anul acesta?

Răspunsul, la Gala ZF şi în catalogul Top 100 cele mai valoroase companii din România. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.