Companii

Un om de afaceri din Focşani a mutat o autogară pentru o tranzacţie cu reţeaua germană LIDL

25.07.2010, 23:34 720

Reţeaua germană de discountere LIDL a cumpărat un teren de 8.600de metri pătraţi în centrul oraşului Focşani, pe care va ridica unmagazin de 1.800 de metri pătraţi în locul unei fosteautogări.
Vânzătorul terenului este compania de transport Trans Company dinFocşani, controlată de omul de afaceri Vasile Epure care deţineacţiuni şi la firma de brokeraj Estinvest Focşani, potrivit datelordin Monitorul Oficial şi de la Registrul Comerţului.
"Vânzarea spaţiului fostei autogări nu afectează operaţiunile TransCompany pentru că autogara s-a mutat în locul autogării de stat, laTransport Public. Nu pot da detalii despre această tranzacţiepentru că sunt clauze de confidenţialitate în contract", a precizatPetrică Tudoran, administratorul Trans Company Focşani. Autogara afost mutată în luna aprilie a acestui an, după ce la finele lui2009 acţionarii firmei de transport au decis vânzarea terenului pecare aceasta era amplasată către LIDL.
Valoarea tranzacţiei poate fi estimată la 700.000 de euro, preţulterenului în zonă fiind de 80-100 de euro pe metru pătrat, potrivitunui broker imobiliar din Focşani.
Spaţiul vândut către LIDL a aparţinut Întreprinderii deTransporturi Auto (ITA), care a fost privatizată în anul 1996 şiulterior preluată de firma Trans Company controlată de Vasile Epure- fost contabil la firma de stat - potrivit publicaţiei Ziarul deIaşi. Trans Company a avut în 2008 o cifră de afaceri de 1,15 mil.lei (312.000 euro) şi pierderi de 300.000 de lei (81.000 de euro),la un număr mediu de 26 de angajaţi, arată datele de la MinisterulFinanţelor.
Acţionarul majoritar al Trans Company este Societatea deAdministrare şi Management SA din Focşani, controlată de omul deafaceri focşănean Vasile Epure, potrivit datelor de la RegistrulComerţului. Acesta are acţiuni şi la firma de brokeraj EstinvestFocşani, care a lansat în luna martie o ofertă de cumpărare pentruun pachet de 0,13% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti. Estinvest deţinea deja la acea dată 1,68% din acţiunile Bursei deValori Bucureşti.
Magazinul LIDL va avea 1.800 de metri pătraţi, potrivit datelorPrimăriei Focşani.
Compania germană LIDL, al doilea mare retailer alimentar cudiscount la nivel european, după Aldi, a cumpărat la începutulanului reţeaua de magazine Plus din România şi Bulgaria. Tranzacţianu a fost aprobată încă de către Consiliul Concurenţei. În ultimiidoi ani, reţeaua de magazine şi-a pregătit lansarea în România prinachiziţii de terenuri, având în vizor toate oraşele cu peste 30.000de locuitori.
Lanţul german a adus până acum peste 70 de milioane de euro lacapitalul social al subsidiarei locale LIDL România, iarmajoritatea oraşelor în care a obţinut autorizaţii de urbanism saude construire sunt localităţi cu mai puţin de 100.000 delocuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO