Companii

Un nou jucător aerian. Portughezii de la TAP atacă ruta Bucureşti-Lisabona, pe care mergeau avioanele lui Nelu Iordache

Un nou jucător aerian. Portughezii de la TAP atacă ruta Bucureşti-Lisabona, pe care mergeau avioanele lui Nelu Iordache

Autor: Mirabela Tiron, Mirabela Tiron

18.04.2012, 00:07 1591

Compania aeriană a Portugaliei, TAP, care transportă anual 9 milioane de pasageri, intră pe piaţa românească cu trei zboruri directe săptămânal pe ruta Bucureşti-Lisabona din 30 iunie, rută pe care va concura cu low-costul Blue Air al lui Nelu Iordache.

Potenţialul pe care îl are această relaţie, dar şi comunitatea mare de români din Portugalia, după cum anunţă oficialii companiei TAP pe propriul site, i-au determinat pe portughezi să îşi extindă reţeaua de rute prin zboruri spre Bucureşti.

"Noile zboruri între Lisabona şi Bucureşti vor genera trafic potenţial către celelalte oraşe din Portugalia, ca Porto, Faro, Madeira şi Azores, contribuind la creşterea cererii pentru aceste destinaţii. Comunitatea de români în Portugalia este a patra cea mai mare din ţară", potrivit oficialilor TAP Portugal.

Preţul unui bilet pentru o călătorie dus-întors începe de la 185 de euro cu toate taxele, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări. Spre comparaţie, un bilet de avion pentru o călătorie dus-întors între 3 şi 7 iulie costă 1.000 de lei (230 de euro) la Blue Air, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Cursele pe această rută sunt operate de trei ori pe săp­tă­mână în perioada martie-octombrie. Cererea pentru călă­toriile spre Lisabona este mare în perioada de vară, ca dovadă că în unele zile din programul de vară de anul trecut nu se mai găseau locuri libere în avioanele Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO