Companii

Portughezii de la TAP intră în concurenţă cu Blue Air pe ruta Bucureşti-Lisabona

Portughezii de la TAP intră în concurenţă cu low-costul lui Nelu Iordache pe ruta Bucureşti-Lisabona

Autor: Mirabela Tiron

18.04.2012, 00:04 1324

Compania aeriană a Portugaliei, TAP, care transportă anual 9 milioane de pa­sa­geri, intră pe piaţa românească cu trei zboruri directe săptămânal pe ruta Bu­cureşti-Lisabona din 30 iunie, nişă pe care va concura cu low-costul Blue Air al lui Nelu Iordache.

Introducerea de curse spre Bucureşti face parte din strategia portughezilor de con­solidare a reţelei din Europa, arată datele de pe site-ul companiei.

"Comunitatea de români în Portugalia este a patra cea mai mare din ţară, după cea reprezentată de cetăţenii din Republica Capului Verde, din Ucraina şi din Brazilia", se arată în anunţul de pe site-ul companiei aeriene cu privire la introducerea de zboruri spre Bucureşti.

Bucureşti, centru de servicii important în Europa de Est

Preţul unui bilet pentru o călătorie dus-întors începe de la 185 de euro cu toate taxele, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări al TAP.

Cursele vor fi operate cu o aeronavă Airbus A 319 (128 de locuri) din Bucureşti spre capitala Portugaliei în zilele de miercuri, vineri şi duminică de la şase dimineaţa cu sosire la 8.25 în Lisabona.

La retur, plecarea se face în zilele de marţi, joi şi sâmbătă la ora 23.10. Compania are în flotă avioane de tip Airbus A 319, A320, A 321, A 330 şi A 340, potrivit datelor de pe site-ul TAP.

Pe această rută mai operează şi low-costul BlueAir deţinut de Nelu Iordache, cererea fiind mare în perioada de vară, ca dovadă că în unele zile din programul de vară nu se mai găsesc locuri libere în avion, cum arătau datele de pe site-ul companiei anul trecut. Cursele pe această rută sunt operate de trei ori pe săptămână în perioada martie-octombrie. Preţul unui bilet dus-întors în perioada 3-7 iulie este de 1.000 de lei (230 de euro) la Blue Air, potrivit datelor de pe site-ul companiei

"Bucureştiul are o populaţie de aproape 2 milioane de locuitori, ceea ce îl face al şaselea cel mai mare oraş după acest indicator din Uniunea Europeană. Din punct de vedere economic capitala României este un centru de servicii important în Europa de Est şi a fost pe creştere în ultimii ani", se arată pe site-ul companiei aeriene.

A treia companie care intră anul acesta în România

Compania aeriană a transportat 5,79 milioane de pasageri anul trecut doar pe rutele din Europa, în creştere cu 9,3% faţă de anul anterior. În total, pe toate rutele operate şi spre Africa, dar şi spre America compania a avut 9 milioane de pasageri. În 2010 compania naţională a Portugaliei a avut venituri de 2,1 miliarde de euro, arată datele de pe site-ul companiei.

Compania naţională a Portugaliei a mai lansat zboruri spre Berlin (din 5 iunie) şi Torino (din 3 iunie), arată datele de pe tapportugal.com.

Cu zborurile spre cele trei noi rute pe care le va lansa anul acesta, TAP va zbura în total spre 51 de destinaţii europene din 22 de ţări, consolidându-şi poziţia pe piaţa europeană.

Recent a anunţat că va intra pe piaţa locală şi Air One, divizia low-cost a companiei aeriene de linie regulată Alitalia, care va lansa din 1 iulie zboruri de două ori pe săptămână pe ruta Bucureşti-Veneţia, potrivit datelor de pe site-ul companiei aeriene. De asemenea, Air Vallee a lansat zboruri din Bucureşti şi Iaşi spre mai multe destinaţii din Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO