Companii

Un milion de dolari in minus pentru Merck prin retragerea Vioxx

04.10.2004, 00:00 70

Retragerea medicamentului Vioxx de pe piata antiinflamatoarelor va reduce afacerile reprezentantei companiei Merck Sharp & Dhome (MSD) din Romania cu aproximativ 10%. In 2003, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 11 milioane euro, conform Cegedim Romania, compania de studii de piata.
Compania americana Merck a anuntat joi retragerea de pe piata a medicamentului antiinflamator Vioxx,  folosit in tratamentul artritei, in urma rezultatelor unui studiu clinic care au confirmat cresterea riscului de producere a accidentelor cardiovasculare.
Vanzarile de Vioxx  reprezinta aproximativ 10% din totalul cifrei de afaceri din Romania, a declarat pentru Mediafax  doctorul Gabriel Ghitescu, director pentru relatii externe la Merck Sharp & Dhome (MSD) Romania.
 El a mai spus ca MSD Romania nu are date referitoare la numarul pacientilor aflati in tratament cu Vioxx, dar vanzarile din Romania din ultimele luni corespund unui numar de 3.200 de pacienti care iau doza medie zilnica.
La nivel mondial, vanzarile Vioxx au atins anul trecut valoarea de 2,55 miliarde dolari. Produsul a fost introdus pe piata in 1991, si de atunci numai in Statele Unite au fost inregistrate 91 milioane prescrieri. In unele tari medicamentul este vindut sub numele de Ceoxx.
Compania Merck a anuntat ca va continua sa vinda Arcoxia, noul sau tratament prezent in 47 de tari. Aprobarea acestui medicament in SUA a fost intarziata din cauza temerilor autoritatilor de reglementare ca ar putea avea acelasi risc de atacuri de cord ca si Vioxx.
In Romania, Vioxx este prescris ca antiinflamator, antireumatic si anestezic.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO