Companii

Trei investitori în cursa pentru cumpărarea CFR Marfă: Gruia Stoica, Călin Mitică de la Transferoviar şi americanii de la Omnitrax

Trei investitori în cursa pentru cumpărarea CFR Marfă:...

Autor: Mirabela Tiron

08.05.2013, 18:19 1353

În cursa pentru cumpărarea pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă, compania de transport marfă pe calea ferată, s-au înscris trei jucători, potrivit Ministerului Transporturilor.

► Cine este OmniTRAX, firma care a intrat în cursa pentru cumpărarea CFR Marfă?

► Cine este fondul vienez de investiţii Donau-Finanz care intră în cursa CFR Marfă

Până astăzi s-au putut depune documentele de participare la procesul de privatizare. Este vorba de firma Grup Feroviar Român, controlată de Gruia Stoica, de OmniTrax, una dintre cele mai mari firme de transport pe calea ferată din America de Nord,  şi de asocierea formată de Transferoviar Grup (principalul acţionar al producătorului de material rulant Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, deţinută de omul de afaceri Călin Mitică) şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Deschiderea documentelor de precalificare va avea loc mâine la sediul Ministerului Transporturilor. Câştigătorul se va afla pe 26 iunie.

Gruia Stoica şi Călin Mitică sunt doi antreprenori din Toflea, judeţul Galaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO