Companii

Ţiriac va folosi brandul Ţiriac Energy pentru primele benzinării: „Suntem deschişi să analizăm achiziţii“

Ţiriac va folosi brandul Ţiriac Energy pentru primele...

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2016, 00:06 6586

Ţiriac Energy, compania activă în domeniul comerţului cu produse petroliere controlată de omul de afacei Ion Ţiriac, a spus la începutul acestui an că în termen de 3-5 ani vrea 200 de benzinării do-it-yourself.

„Ţinând cont că au existat o serie de întârzieri în proiect cauzate de mai mulţi factori, inclusiv de schimbarea legislaţiei şi a procesului de autorizare, suntem rezervaţi în a face estimări în privinţa numărului total de staţii de tipul do-it-yourself funcţionale la care vom ajunge până la finalul anului 2016. Însă, proiectul continuă, obiec­tivele iniţiale rămânând neschimbate“, dă asigurări Remus Hîrceagă, director general al Ţiriac Energy.

La Ministerul Finanţelor, Ţiriac Energy funcţionează sub denumirea Oil Energy Trading. Fostul tenismen român a început această afacere în 2012, pe site-ul companiei precizându-se că obiectivul este de a deveni până la finalul anului viitor unul dintre liderii pieţei de trading cu produse petroliere din România, pentru ca la finalul anului 2022 să ocupe o poziţie similară pe piaţa din sud-estul Europei.

Tradingul cu produse petroliere, adică livrările de carburanţi, mai ales motorină către marii consumatori, este o piaţă care a atras atenţia multor antreprenori locali. Oscar Downstream sau Rottco Consult sunt doar câteva dintre firmele controlate de antre­prenori locali care au ajuns de la zero la sute de milioane de euro alimentând creşterea consumatorilor comerciali.

În total, în România se consumă carburanţi în valoare de circa 9-10 miliarde de euro, două treimi din acest consum fiind reprezentate de cererea de motorină. Cea mai mare parte a vânzărilor, circa 75%, se realizează pe segmentul de retail.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO