Companii

Tinerii anorexici, tratati mai bine de parinti

27.03.2003, 00:00 27

Anorexia pe fond nervos este o tulburare a apetitului care afecteaza un mare numar de adolescente, facandu-le sa se infometeze efectiv si, in final, ducand la subnutritie si chiar moarte.
Tratarea acestei boli este deoseori un procedeu dificil si indelungat, in cadrul unei clinici specializate, subliniaza Ivanhoe.
Totusi, un sistem de tratament relativ recent, cunoscut sub numele de metoda Maudsley, este aplicat de un numar tot mai mare de medici.
In esenta, metoda Maudsley prevede scutirea adolescentului de scoala si ramanerea sa in casa pe perioada tratamentului, precum si implicarea mai activa a parintilor.
Astfel, pediatrul Terril Bravender afirma: "Este mai bine ca parintii sa nu fie perceputi ca o cauza a problemei, ci sa fie transformati intr-un element al solutiei si al tratamentului disfunctiei".
Parintii sunt invatati sa considere mancarea un medicament si sa-si analizeze propriul comportament fata de alimente si activitatea hranirii. Terapia nu exclude, totusi, medicii, psihiatrii si nutritionistii.
"Consider ca ne pacalim singuri daca asteptam ca boala sa se vindece de la sine, in cazul in care nu sunt implicati in tratament toti cei care ar putea avea impact asupra disfunctiei", sustine Bravender.Circa opt milioane de americani sufera de boli de nutritie, 90% fiind femei.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO