Companii

ThyssenKrupp a ajuns la afaceri de 123 mil. euro

03.02.2005, 00:00 55

Grupul industrial german ThyssenKrupp, cel mai mare producator de otel inoxidabil din lume, a inregistrat din activitatile derulate in Romania, in anul fiscal 2003-2004, un volum total al afacerilor de 122,6 milioane de euro si estimeaza pentru anul fiscal curent o crestere de 25%.
Suma include productia locala, vinzarile in Romania si achizitiile de pe piata romaneasca. ThyssenKrupp este prezent in Romania prin toate cele cinci divizii ale grupului - metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale si servicii.
"In acest an ne vom concentra in principal pe consolidarea diviziilor care desfasoara activitati in Romania. Totodata, vom infiinta doua societati comerciale, specializate in comercializarea de inchideri metalice pentru constructii industriale, precum si in vinzarea de produse semifinite din stoc", a declarat  Adrian Marinescu, seful reprezentantei ThyssenKrupp in Romania.
El a precizat ca grupul german a achizitionat de la combinatul siderurgic Ispat Sidex Galati, in anul fiscal 2003-2004, produse metalurgice in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro.
Pentru anul fiscal curent - 1 octombrie 2004 -30 septembrie 2005 -, grupul isi propune sa intensifice achizitiile de produse cu un grad de prelucrare ridicat.
ThyssenKrupp a infiintat o platforma de achizitii electronice, pe internet, unde se pot inscrie si producatorii romani care doresc sa devina furnizori pentru companiile grupului.
Concernul german a investit pina in prezent in Romania circa 30 de milioane de dolari, principalele destinatii fiind cele trei unitati de productie detinute la Galati (agregate minerale din zgura de otelarie) si Sibiu (amortizoare auto, respectiv arcuri lamelare si parabolice).
"Posibilitatea de a deschide noi unitati de productie in Romania este constant in atentia noastra, dovada fiind deschiderea celor trei unitati mentionate. In ultimul an, de exemplu, s-a analizat oportunitatea deschiderii unei noi productii pentru componente auto, insa Romania a iesit din cursa, din mai multe motive tehnice si financiare", a spus Marinescu.
El a apreciat ca introducerea cotei unice de impozitare a determinat cresterea gradului de atractivitate al Romaniei, comparativ cu celelalte state din centrul si estul Europei, pentru deschiderea unor unitati de productie.
Concernul ThyssenKrupp este unul din cele mai mari grupuri producatoare de tehnologice la nivel mondial. Cu activitati in special in domeniile metalurgic, bunuri industriale si servicii, grupul a realizat in anul fiscal 2003-2004 o cifra de afaceri de peste 39 miliarde de euro.
In ultima perioada, concernul si-a accelerat programul de renuntare la unele active, de exemplu din domeniul auto.
ThyssenKrupp are peste 184.000 de angajati si a fost format in anul 1999 prin fuziunea companiilor germane Thyssen si Krupp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO