Companii

Ce spune Consitrans, firma care a făcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Moldovei: „Nu a fost un proiect care să ridice probleme“. Compania a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 61 mil. lei, profit de 630.000 de lei şi un număr mediu de 176 de angajaţi

FOTO: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

FOTO: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.10.2023, 10:00 35824

♦ Consitrans este o companie deţinută, potrivit datelor de pe platforma Termene.ro, de Eduard şi Viorica Hanganu.

Consitrans, firma care a realizat studiul de fezabilitate şi proiectul teh­nic pentru autostrada 7, pe şantie­rul căreia săptămâna trecută a avut loc o explozie în care şi-au pierdut viaţa pa­tru muncitori, spune că realizarea pro­iectului tehnic nu a fost în niciun fel pro­blematică, neexistând provocări su­plimentare faţă de alte lucrări similare.

„Am fost contrac­taţi de CNAIR prin 2017-2018, pentru reali­za­rea proiectului, în ur­ma unei licitaţii la care am participat. Realiza­rea studiu­lui de fezabi­li­tate a durat aproxi­mativ patru ani, până prin 2021, iar CNAIR a scos apoi proiectul la licitaţie pentru execuţie. Au început lucrările de construcţii, iar rolul Consitrans s-a oprit aici. Nu a fost un proiect care să ridice probleme“, a spus pentru ZF Eduard Hanganu, acţionarul majo­ritar al Consitrans.

Mai departe, adaugă el, pentru urmărirea construcţiei şi a calităţii lu­crărilor se alege, în mod normal, prin licitaţie, un supervizor sau con­sultant. În acest caz, supervizor pro­vizoriu a fost numită Direcţia Regio­nală de Drumuri şi Poduri (DRPD) Iaşi, ur­mând că, ul­te­rior, să se or­ga­nizeze şi o licitaţie pentru desemnarea u­nei companii private. Echi­pa de super­vi­zare a DRDP Iaşi a emis Or­dinul de înce­pere a lucrări­lor în da­ta de 29 mar­tie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO