Companii

Se caută explicaţii pentru tragedia de la Călimăneşti. Prefectul de Vrancea: „Este posibil ca pământul să se fi tasat din cauza lucrărilor agricole“

Se caută explicaţii pentru tragedia de la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.09.2023, 00:05 386

♦ În acest moment, lucrările de construcţii la A7 sunt sistate la locul tragediei şi în alte 13 puncte de pe raza judeţului Vrancea unde execuţia autostrăzii se intersectează cu conductele de gaze.

Lucrările agricole ar fi putut duce la tasarea pământului în zona din Vrancea unde utilajele de construcţii au fisurat o conductă de gaze, pro­ducând o explozie în care şi-au pierdut viaţa patru muncitori săptă­mâna trecută. Este una dintre explicaţiile prefectului de Vrancea.

„Având în vedere că aceste reţele au fost construite în urmă cu foarte mult timp, este posibil ca pământul să se fi tasat din cauza lucrărilor agricole, iar distanţa dintre conductă şi suprafaţa terenului să se fi redus de-a lungul anilor. De altfel, din acelaşi motiv, se întâmplă frecvent ca agricultorii să scoată proiectile din pământ“, a spus prefectul judeţului Vrancea Nicuşor Halici, care a adăugat că, potrivit propriilor apre­cieri, conducta se afla la o distanţă mică sub pământ, ceea ce explică faptul că a fost atinsă şi spartă în timpul lucrărilor.

În acest moment, lucrările de construcţii la A7 sunt sistate la locul tragediei şi în alte 13 puncte de pe raza judeţului Vrancea unde execuţia autostrăzii se intersectează cu conductele de gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO