Companii

Şeful PepsiCo: România a depăşit partea severă a crizei

Şeful PepsiCo: România a depăşit partea severă a crizei

Autor: Ioana David

08.11.2011, 15:02 328

România a scăpat de partea severă a crizei, iar semne de creştere în consum ar putea să apară de anul viitor, pe măsură ce economia îşi revine şi venitul disponibil al consumatorilor începe să crească, a spus în primul interviu acordat presei din România Levent Yuksel, managerul de 46 de ani, care conduce din primăvară afacerea de peste 200 de milioane de euro a gigantului PepsiCo pe piaţa locală.

Executivului de origine turcă îi vin în minte în primul rând nume din lumea fotbalului când vorbeşte despre români, mai precis Gheorghe Hagi şi Mircea Lucescu, şi spune că s-a mutat cu întreaga familie în România.

"Cred că vom avea un mediu mult mai bun comparativ cu anii trecuţi şi mă consider norocos că sunt aici", a spus Levent Yuksel.

El a vorbit într-un ton optimist atât despre economia româneasă în ansamblu cât şi despre consumul pe fiecare dintre segmentele pe care activează, menţionând că există potenţial de creştere.

Levent Yuksel este şeful PepsiCo East Balkans, un business unit al americanilor de la PepsiCo cu sediul central la Bucureşti, care include divizia de băuturi răcoritoare din România şi diviziile de snacksuri din România, Bulgaria şi Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO