Companii

Cum arată Dragonul PepsiCo de la Dragomireşti – GALERIE FOTO

Cum arată Dragonul PepsiCo de la Dragomireşti – GALERIE FOTO

Dragonul PepsiCo

Autor: Ioana David

08.11.2011, 11:31 5486

Gigantul american PepsiCo, cu venituri anuale de aproximativ 60 mld. dolari şi aproape 285.000 de angajaţi, a deschis în 2009 cea mai mare fabrică din Europa (cu excepţia Rusiei) la Dragomireşti (judeţul Ilfov), un proiect de 150 mil. dolari. În comunicările interne, compania numeşte această fabrică Dragon datorită dimensiunilor foarte mari.

La Dragomireşti sunt în prezent trei linii de îmbuteliere, una pentru băuturi necarbonatate şi două pentru băuturi răcoritoare carbonatate, potrivit informaţiiloe companiei. Aici se produce Lipton Ice Tea pentru Grecia şi Turcia.

În România, PepsiCo deţine trei unităţi de producţie pentru sucuri şi una pentru snacks-uri

La conducerea companiei se află Levent Yuksel, 46 de ani, poziţia sa fiind cea de business unit general manager al PepsiCo East Balkans, un business unit al americanilor de la PepsiCo cu sediul central la Bucureşti, care include divizia de băuturi răcoritoare din România şi diviziile de snackuri din România, Bulgaria şi Moldova. Noul şef al PepsiCo conduce un business de peste 200 de milioane de euro şi aproximativ 2.000 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO