Companii

PepsiCo anunţă că noul şef şi-a intrat în pâine

Autor: Ioana David

20.10.2011, 11:27 681

Levent Yuksel, 46 de ani, a venit în primăvară în România pentru a prelua poziţia de business unit general manager al PepsiCo East Balkans, care include divizia de băuturi răcoritoare din România şi diviziile de snacksuri din România, Bulgaria şi Moldova.

"În acest interval, a preluat treptat atribuţiile aferente poziţiei de business unit general manager pentru PepsiCo East Balkans. Levent Yuksel îl înlocuieşte pe Pavlos Katsivelis care s-a întors în Grecia, unde s-a dedicat unor proiecte personale în afara companiei", au spus reprezentanţii companiei. Levent Yuksel a fost anterior integration senior director în cadrul PepsiCo Turcia.

Predecesorul său Pavlos Katsivelis a avut un mandat extrem de scurt, anunţat în toamna trecută, după ce l-a înlocuit pe Mike Holmes, americanul care condusese afacerile Pepsi în România din 2006. Atunci, compania anunţat că şi-a integrat cele două divizii din România, beverages (băuturi non alcoolice - Pepsi, Mirinda şi 7 Up) şi snacks (Star Foods), o mutare anunţată încă din primăvară. În acest fel, americanii de la PepsiCo, care deţin în România îmbuteliatorul Pepsi şi compania Star Foods - producătorul chips-urilor Lay's, şi-a stabilit o singură echipă de management pentru cele două divizii.

Cele două entităţi fiscale au avut anul trecut afaceri de peste 200 mil. euro potrivit calculelor ZF pe baza datelor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe. Astfel, firma Quadrant - Amroq Beverages SRL (îmbuteliatorul) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 602,5 mil. lei (143 mil. euro), în scădere cu 11% comparativ cu rezultatele anului 2009. Pe de altă parte, Star Foods, producătorul chipsurilor Lay's, a avut o scădere de 18% a afacerilor, până la 283,3 mil. lei (67 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO