Companii

Salonta, plus de 75%

30.03.2007, 20:45 35

Fabrica de mezeluri Salonta, detinuta de actionariiproducatorului de vinuri Murfatlar, a inregistrat anul trecut ocrestere a cotei de piata cu patru procente, pana la 12,6%.
Potrivit reprezentantilor companiei, doar in ultimul trimestru alanului trecut Salonta a obtinut o crestere de un procent pe fondulcresterii vanzarilor de produse premium.
Producatorul de preparate din carne a inregistrat de asemenea si ocrestere a vanzarilor cu 75%, ca rezultat al promovarii brandurilorsi al eficientizarii distributiei in toate regiunile tarii princresterea numarului de magazine unde produsele sunt prezente.Salonta a investit anul trecut peste 1,2 milioane de euro inretehnologizarea fabricii pentru a mari capacitatea deproductie.
Portofoliul Salonta include mezeluri premium in categoriacrud-uscate, printre care cele mai cunoscute produse numarandu-sesalamurile Paradis, Salamul de Sibiu sau carnatii Paprika siPlai.
Fabrica Salonta face parte din Principal Company, companie caredetine inca o fabrica de mezeluri in comuna Filipestii de Padure,judetul Prahova. Actionarul majoritar al celor doua firme estecompania Signus Romania Distribution, distributor al companieiEuroavipo, care detine actiuni la producatorul de vinuriMurfatlar.
Principalii jucatori din piata preparatelor din carne, estimata aavea o valoare de aproximativ un miliard de euro, sunt CrisTim,Aldis, Caroli, Tabco-Campofrio si Angst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO