Companii

RWE, mai prudent cu achizitiile in Romania

20.01.2003, 00:00 11

Grupul german RWE din domeniul utilitatilor, unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata energiei din Europa, va adopta o politica prudenta in acest an pe piata romaneasca si in regiune, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din cadrul companiei.
Potrivit acestora, RWE va adopta aceasta atitudine in ceea ce priveste intreaga regiunea Europei Centrale si de Est, avand in vedere ca este necesara o consolidare a achizitiilor facute in ultimii ani in Europa si America de Nord.
"Stim cu totii ce s-a intamplat cu grupuri precum Enron sau Vivendi, si ce dificultati au avut. De aceea, este necesara o atitudine mai prudenta", explica sursele citate.
Germanii si-a exprimat pana acum interesul pentru privatizarea distributiei de electricitate si de gaze din Romania. Oficialii grupului afirmau ca isi concentreaza atentia asupra filialei de alimentare cu energie a capitalei, Electrica Muntenia Sud.
Privatizarea distributiei de electricitate din Romania este o afacere estimata la peste un miliard de dolari, care a atras interesul mai multor banci de investitii, firme de consultanta, cabinete de avocatura sau companii energetice europene. Alaturi de RWE, s-au mai aratat interesate de a participa la privatizarea distributiilor de electricitate din Romania companiile E.On, EnBW (Germania), Electricite de France (Franta), Union Fenosa (Spania), BKW (Elvetia), United Utilities (Marea Britanie) sau grupul elvetiano-suedez ABB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO