Companii

Romstal asteapta inca trei ani de inghet

Romstal asteapta inca trei ani de inghet
20.12.2009, 23:17 63

Enrico Perini, proprietarul grupului Romstal, este de parere casectorul materialelor de constructii termo-hidro-sanitare isi vareveni cel mai probabil din 2013, in conditiile in care serviciilede proiectare au scazut cu peste 80% in acest an, pe piataimobiliara nemaifiind livrate proiecte noi, fie rezidentiale,comerciale sau logistice.

Pentru anul acesta, Perini estimeaza o scadere a businessului cu35%, la 350 mil. euro, dupa ce anul trecut grupul a rulat afaceride peste 500 mil. euro. Pentru a evita contractia din constructii,Perini deja se orienteaza catre investitiile in sectorul energetic,prin constructia de proiecte eoliene, in care a investit peste 8mil. euro.

"Productia energiei regenerabile este un domeniu de viitor carepe termen mediu va asigura un venit rezonabil companiilor careinvestesc in aceasta zona", spune Perini. In lipsa unui certificatde urbanism neacrodat de CJ Constanta, proprietarul Romastal nuexclude insa posibilitatea de a investii peste 10 mil. euro in altatara prin constructia sau achizitia unui proiect eolian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO