Romstal asteapta inca trei ani de inghet

Autor: Vlad Anastasiu 20.12.2009

Enrico Perini, proprietarul grupului Romstal, este de parere ca sectorul materialelor de constructii termo-hidro-sanitare isi va reveni cel mai probabil din 2013, in conditiile in care serviciile de proiectare au scazut cu peste 80% in acest an, pe piata imobiliara nemaifiind livrate proiecte noi, fie rezidentiale, comerciale sau logistice.

Pentru anul acesta, Perini estimeaza o scadere a businessului cu 35%, la 350 mil. euro, dupa ce anul trecut grupul a rulat afaceri de peste 500 mil. euro. Pentru a evita contractia din constructii, Perini deja se orienteaza catre investitiile in sectorul energetic, prin constructia de proiecte eoliene, in care a investit peste 8 mil. euro.

"Productia energiei regenerabile este un domeniu de viitor care pe termen mediu va asigura un venit rezonabil companiilor care investesc in aceasta zona", spune Perini. In lipsa unui certificat de urbanism neacrodat de CJ Constanta, proprietarul Romastal nu exclude insa posibilitatea de a investii peste 10 mil. euro in alta tara prin constructia sau achizitia unui proiect eolian.