Companii

România, a doua ţară din portofoliul italienilor de la Astaldi ca valoare a proiectelor de construcţii: 900 mil. euro

România, a doua ţară din portofoliul italienilor de la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.03.2021, 20:15 1366

Printre proiectele marcante ale anului trecut pentru Astaldi în România este amintită câştigarea în mai 2020 a contractului pentru realizarea lotului 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, o investiţie de 407 milioane de euro, dar şi darea în folosinţă a magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei în septembrie.

România este a doua ţară în portofoliul constructorului italian Astaldi ca valoare a proiectelor pe care compania le are în derulare. Astfel, după Italia, ţara-mamă a grupului, unde investiţiile în care este implicat sunt de 3,2 miliarde de euro, proiectele din România ale Astaldi valorează 900 de milioane de euro, potrivit celui mai recent raport publicat pe site-ul companiei.

În portofoliul Astaldi se mai regăsesc Chile şi Paraguay cu proiecte de 400 mil. de euro, India cu proiecte cu aceeaşi valoare, dar şi Canada, Suedia, Turcia, Polonia, SUA şi Algeria. „Planul pentru 2021-2023 se bazează pe finalizarea comenzilor de construcţii restante la 31 decembrie 2020, egale cu 6,3 miliarde“, se arată în raportul amintit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO