Business Construct

Cei mai mari 20 de angajatori din construcţii aveau împreună 16.000 de oameni în 2019, plus 17% faţă de 2018. Hidroconstrucţia, Tehnostrade şi Astaldi ocupă podiumul

ANALIZĂ

Cei mai mari 20 de angajatori din construcţii aveau...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.11.2020, 13:16 1929

♦ În total, sunt cinci companii din domeniul construcţiilor care au peste 1.000 de angajaţi fiecare, faţă de trei în anul precedent, luând în calcul entităţile juridice individuale, nu grupuri de firme.

Hidroconstrucţia, Tehnostrade şi Astaldi sunt cei mai mari trei angajatori din domeniul construcţiilor, fiecare cu peste 1.000 de angajaţi, arată datele furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF, pe baza rezultatelor financiare aferente anului 2019. Dacă Hidroconstrucţia conducea şi în clasamentul din anul anterior, când avea peste 1.500 de angajaţi, Tehnostrade şi Astaldi au intrat anul trecut în top trei, sărind pragul de 1.000 de salariaţi.

De precizat este că au fost solicitate date aferente tuturor companiilor ale căror coduri CAEN se regăsesc în secţiunea F – Construcţii, astfel că în clasament se află şi companii precum Electromontaj, Energo­montaj sau Energobit, care realizează lucrări de instalaţii sanitare sau de construcţie a proiectelor pentru electricitate şi teleco­municaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO